Wednesday, September 11

Melissa Francis - Hujan (Lirik + Audio)


Aku lama dah dengar lagu "Hujan" yang di petik dari album Melissa Francis berjudul "Hujan+ Perening."; lagu Hujan merupakan salah satu lagu Melayu yang diolah oleh komposer dari Indonesia yang pernah mencipta lagu Aizat.

Kalau korang search "Lirik Lagu Hujan - Melissa Francis" belum ada actual result yang ada. So aku nak share la lirik HUJAN yang di nyanyikan oleh Melissa Francis.


Undi lagu "Hujan - Melissa Francis" di Carta Borneo ERA Sarawak - [Klik Sini] untuk ke portal rasmi dan undi lagu beliau.

So untuk minggu ni lagu "Hujan" masih dalam kedudukan ke-2 di carta borneo era; untuk mengubah kedudukan tu...jom vote bagi fan-fan Melissa Francis.

Audio version Melissa Francis - Hujan:
***info. audio version ni aku cedok time aku google tadi; so aku just share je dan aku bukan tukang meng-upload lagu Hujan - Melissa Francis.


Klik button "Play" untuk mendengar versi full audio lagu Hujan - Melissa Francis.

Lirik: Hujan - Melissa Francis:
***aku dengar dan agak-agak je lirik lagu Hujan - Melissa Francis ni; kalau korang ada jumpa part-part yang salah tu tolong komen (dekat ruang komen dibawah) lirik betul untuk Hujan di nyanyi oleh Melissa Francis tu OK. 

Wahai hujan
Sirami aku
Basahi aku
Buat aku tertawa

Wahai hujan
Jangan berhenti
Mandikan aku
Hapuskan air mataku

Ini semua tentang dirinya
Ini kisah aku dan dia

Ku yakin dia
Masih menjadi milikku
Lukis aja...tiada seni

Ku yakin dia
Masih menjadi memilikku
Masih ada...tempat yang lain
Tempat yang lain

Wahai hujan
Apakah engkau
Diregangnya...jika turun hujan

Wahai hujan
Jangan berhenti
Mandikan aku
Hapuskan air mataku

Ini semua tentang dirinya
Ini kisah aku dan dia

Ku yakin dia
Masih menjadi milikku
Lukis aja...tiada seni

Ku yakin dia
Masih menjadi milikku
Masih ada...tempat yang lain
Tempat yang lain

Hujan...
Temani...diriku...menangis

Hujan...
Temani...diriku...menangis

Hujan...
Temani...diriku...menangis

Ku yakin dia
Masih menjadi milikku
Lukis aja...tiada seni

Ku yakin dia
Masih menjadi milikku
Masih ada...tempat yang lain
Tempat yang lain 

***Lirik lagu Hujan - Melissa Francis

Berikut merupakan senarai lagu beliau dalam album Melissa Francis: Perening+Hujan (dikeluarkan oleh syarikat beliau sendiri iaitu Platinum World Network.)
1. Perening
2. Hujan
3. Lelaki Pengayah
4. Pengerindu Tua
5. Raja Sapu
6. Sayau Ke Nuan

Album Melissa Francis berjudul "Hujan+ Perening." boleh didapati secara online menerusi facebook rasmi Melissa Francis ZONE - New Page bagi korang yang belum beli; make sure korang beli yang ORIGINAL yaa.

About Author:

Bujang Simanggang blogger Sarawak, beblog adalah sekadar hobi ku dan segala nukilan ku menyelitkan info. muzik semasa di Sarawak yang mempunyai pelbagai etnik serta pelbagai nukilan.Jom layan dan harap korang ENJOY - aram lalu ba ruai aku duduk berimbai au..nya iya bulih-Capuh Yuuu...Tok Bok Ya!

Join aku: @ Blog | Google+

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2012. Seruran Pemerindang -
Powered by Namecheap · BTDesig · Privacy Policy