Thursday, October 24

Akustic Demo Nesal - Syta


Firstly, aku nak kredit Mizta dan Sita Jin kerana telah share hasil kerja mereka yang berkualiti membuat aku kagum terutama Sita atau SYTA dengan vocal yang mantap di dalam demo akustik beliau iaitu lagu "Nesal" (lagu iban).

Memang aku tidak "Nesal" menonton dan mendengar lagu tersebut cause dah beberapa kali aku dah ulang video kerana vocal beliau, kalau tidak keterlaluan vocal beliau setanding dengan penyanyi sensasi masa kini "Melissa Francis". Dengan pakej yang ada pada SYTA, beliau akan melangkah setading dengan artis iban yang lain serta memeriahkan lagi industri muzik dayak (iban).

So bagi korang yang belum menengar lagu "Nesal - Syta" versi akustik tu, korang patut klik video di bawah dan dengar sendiri nyanyian Syta.

Video: Akustic Demo Nesal - Syta



Lirik lagu Nesal - Syta
***info. aku dengar dan aku taip je lirik lagu "Nesal" kalau ada yang salah tu tolong-tolong info.

Nuan madah ka aku
Pengerindu nya empu tua
Nuan nusui ati ku
Mina ku aja dalam ati nuan

Enda kala ku
Nangi takut
Di keduan nuan

Manis janji jaku nuan
Gempang ati ku
Maya bepangan

Mimit nadai ku ngadang
Nuan ngelengka
Badu ngundan
Teberasai...
Meda pementas pengerindu nuan

Enti ku nemu suba
Baka tuba udah ya
Kapa aku kiruh meri peluang ke-2
Nesal cukup perasa enda nyangka
Pengerindu nuan tumbu dasa

Pegi meh nuan jauh ku
Badu ayan ba mata ku
Anang nuan nguji ngeruga idup ku baru
Ku udah enda sanggup agi
Napi pemerinsa..woo...ooo

So apa pendapat korang dengan artis baru kita 'Syta" dengan laguny "Nesal"...kalau aku double thumb-up aku bagi. Sokongi lah beliau agar dapat merancakkan lagi dunia hiburan kita. Pastikan dapatkan album ORIGINAL bila SYTA release album nanti ok. Jom layan Akustic Demo Nesal - Syta!

About Author:

Bujang Simanggang blogger Sarawak, beblog adalah sekadar hobi ku dan segala nukilan ku menyelitkan info. muzik semasa di Sarawak yang mempunyai pelbagai etnik serta pelbagai nukilan.Jom layan dan harap korang ENJOY - aram lalu ba ruai aku duduk berimbai au..nya iya bulih-Capuh Yuuu...Tok Bok Ya!

Join aku: @ Blog | Google+

1 comments:

 
Copyright © 2012. Seruran Pemerindang -
Powered by Namecheap · BTDesig · Privacy Policy